Whirlpool Európa a turecký Vestel Group sa dohodli na obchodnom partnerstve

17.10.2005 Poprad

Poprad 17. októbra (TASR) - Dohodu o strategickom obchodnom partnerstve podpísali Whirlpool Európa ako hlavný európsky výrobca a predajca domácich spotrebičo...
Poprad 17. októbra (TASR) - Dohodu o strategickom obchodnom partnerstve podpísali Whirlpool Európa ako hlavný európsky výrobca a predajca domácich spotrebičov s tureckým výrobcom a predajcom spotrebnej elektroniky Vestel Group.

Výsledkom bude predaj výrobkov so značkou Whirlpool v Turecku, kde má spoločnosť Vestel širokú distribučnú sieť. Dohoda je recipročná, znamená vzájomný predaj výrobkov, pričom obe spoločnosti sa chcú zamerať najmä na ruský trh.
Viceprezident Whirlpool Európa pre južnú a východnú Európu a vznikajúce trhy Claudio Baggiani zdôraznil, že podpis dohody je ďalším dôležitým krokom pri dosahovaní vízie spoločnosti \"Whirlpool v každej domácnosti, všade\". Podľa neho má tak Whirlpool príležitosť uplatniť sa na jednom z najväčších novovznikajúcich trhoch sveta, čo označil sa veľmi dobrý signál pre budúcnosť.
Generálny riaditeľ marketingu a člen predstavenstva spoločnosti Vestel Levent Hatay ocenil, že výsledkom rokovaní je dlhodobá spolupráca so svetovým vodcom v oblasti výroby bielej techniky, spoločnosťou Whirlpool. \"V súlade so stratégiou rôznorodosti značiek v našich obchodoch sme pridali značku Whirlpool k ostatným ako sú JVC, Tefal, Moulinex, Rowenta, Motorola, Samsung a Palm, \" uviedol Hatay. Dodal, že k rastu spoločnosti Vestel napomáha aj moderný marketing.
Whirlpool Európa je 100-% dcérskou spoločnosťou Whirlpool Corporation, svetového výrobcu a predajcu hlavných domácich spotrebičov. Spoločnosť má výrobné prevádzky v 13 krajinách, vrátane Slovenska (Poprad). Svoje výrobky predáva pod 11 hlavnými značkami vo viac ako 170 krajinách. S ročným obratom asi 12 miliárd USD, v prepočte 389 miliárd SKK, 68 000 zamestnancami a takmer 50 výrobnými a technologickými výskumnými strediskami po celom svete, je Whirlpool Corporation najdôležitejším svetovým výrobcom a predajcom hlavných domácich spotrebičov. Centrála spoločnosti je v Benton Harbor, v štáte Michigan.
Whirlpool Európa zamestnáva 14 000 ľudí v 14 podnikoch. Predajné zastúpenie má v 31 krajinách a vyváža do ďalších 38 krajín.
Vestel Group vyvíja, vyrába a predáva spotrebnú elektroniku, výrobky bielej techniky a digitálne výrobky. Je tretím najväčším výrobcom farebných televízorov. Má jednu z najlepších predajných a servisných sietí v Turecku. Svoje výrobky predáva v 110 krajinách.
(1 USD = 32,450 SKK)
 

Vyberte región